Torens in Beweging

Torens in Beweging

Het doel van Torens in Beweging is om Zutphen letterlijk in beweging te krijgen. In beweging om monumenten vaker open te stellen, monumenten te gebruiken en de geschiedenis en verhalen te laten beleven. En dat lukt – een jaar na de start – al aardig!

Met een stelletje enthousiastelingen (Marco Mout, Paul Post en Roelf Pot) die net als ik ook van de stad Zutphen houden, er wonen en hun boterham verdienen met communicatie-toerisme-evenementen ben ik één van de trekkers van ‘Torens in Beweging’.

Een greep uit onze resultaten:
* Onze facebook-community heeft ruim 500 leden, waarvan velen actief.
* De fotowedstrijd Torens in Beeld leverde 140 inzendingen op. De beste vijf gaan als ansichtkaart de wereld over.
* Het is al vaker mogelijk om de toren op te gaan. Er zijn speciale fluistertochten by night, meegaan met het klokkenluidersgilde heeft meer bekendheid gekregen en er zijn regelmatig speciale openstellingen zoals ‘boeven vangen vanaf de Walburgtoren tijdens 1 dag niet’ en ‘dauw(toren)trappen met Hemelvaart’
* De oproep ‘word Torenwachter’ verleidde 80 mensen – jong en oud, uit de stad en (ver) daarbuiten – om op een toren te passen & mensen rond te leiden. Het project trekt landelijk de aandacht: Omroep Max, Jeugdjournaal en Omroep Gelderland. Waarmee we Zutphen als Torenstad mooi promoten.

werk