Duwtje expert

Duwtje expert

In 2017 heb ik een opleiding gedaan bij Duwtje, een organisatie voor gedragsverandering. Ik werd meegenomen in de psychologie van het gedrag van de mens. En in de methoden om een ‘duwtje’ te geven in de richting van gewenst gedrag. Heel boeiend & bruikbaar in mijn vakgebied dat om bezoekers/toeristen en hun gedrag draait.

De case met mijn collega-cursist was in opdracht van de Speeltuinbende. De Speeltuinbende is ontstaan uit de Stichting voor het gehandicapte kind. Doel van de Speeltuinbende is het bevorderen van samen spelen (dat kinderen met een beperking gewoon op een gelijkwaardige wijze mee kunnen spelen).

Vraag van de Speeltuinbende was ‘hoe zorgen we er voor dat meer speeltuinen beoordeeld worden of zij geschikt zijn om samen te spelen. De Speeltuinbende heeft/had een formulier, maar die werd erg weinig ingevuld. Dat vonden wij best logisch eigenlijk, want als je naar een speeltuin gaat, wil je spelen en niet een ‘saai’ formulier invullen.

Na uitgebreide analyse in gedrag en behoeften (van degene die potentieel een speeltuin beoordeelt) kwamen we tot een spelvorm waarmee spelenderwijs de speeltuin beoordeeld wordt. Een zelf in elkaar te knutselen kubus met opdrachten (geïnspireerd op de Coolblue dozen). De opdrachtgever was er erg blij mee!

De opleiding heb ik met succes afgerond en ik kan mezelf nu Duwtje expert noemen :-)

prototype Speeltuinbende 

werk