Eten op IJsselhoeven

Eten op IJsselhoeven

De bewoners van 15 IJsselhoeven, statige boerderijen langs de IJssel, ontvangen je graag bij een diner op hun locatie. De gastvrouw/heer kookt en vertelt over het leven op een IJsselhoeve van vroeger en nu. Ook mag je verder binnen en buiten kijken: de bedstee, de kelder, de deel waar de koeien op stonden, het erf met het bakhuisje, de boomgaard. Genoeg te ontdekken.

De lunch of het diner wordt zo veel mogelijk met lokale producten bereid; uit eigen moestuin, landbouwbedrijf of uit de buurt. Kosten zijn € 25 – € 35 p.p. voor een 3-gangen maaltijd, inclusief een aantal drankjes.

Wil je graag mee-eten aan tafel van een IJsselhoeve? Kijk voor nadere informatie over data en locaties op www.etenopijsselhoeven.nl.

Voor Stichting IJsselhoeve ben ik projectleider voor Eten op IJsselhoeven. Ik heb de financiering geregeld, doe de uitvoering en verzorg de communicatie. Het project is zeer succesvol. We begonnen met 8 IJsselhoeven tussen Deventer en Zwolle, het gebied is nu uitgebreid richting Arnhem. Lokale, regionale en zelfs landelijke media pakken de persberichten op. Zo heb ik dit artikel geschreven voor het tijdschrift Monumenten van februari 2015.

de-werverhof-img_0956 maart-2016-gedekte-tafel

werk